Charlie fick en andra chans Charlie fick en andra chans

Charlie stormtrivs i sitt nya hem – och får äntligen all uppmärksamhet han förtjänar.

Under Charlies tid hos djurskyddsföreningen Djurens Vänner var det många som engagerade sig i hans historia, och när organisationen äntligen kunde tillkännage att de hittat ett nytt hem åt honom så var det många som ville fortsätta följa hans resa. Charlies nya ägare tog vara på detta intresse och startade därför en egen Facebook-sida, ”Charlie katts vardag”, om deras nya liv tillsammans. Så idag kan vi alla följa Charlies nya äventyr via sociala medier, där han leker, äter räkost och myser om vartannat!

Charlie är en stor och kelig katt som älskar att få odelad uppmärksamhet. Det sistnämnda ställde till problem den första gången Djurens Vänner i Malmö försökte omplacera honom i en ny familj som redan hade flera katter, och Charlie fick snart flytta tillbaka till katthemmet. Målet blev nu att hitta ett nytt hem, där Charlie kunde få vara ifred och få all den odelade uppmärksamhet han vill ha och förtjänar. Detta tog ett tag, och Charlie blev kvar på hemmet under en längre period, vilket inte är ett kul liv för någon katt.

Men till slut kom chansen till ett nytt hem! Charlies framtida matte Barbro hade redan då stor kattvana, och såg det som en självklarhet att det var en hittekatt hon ville ha när det var dags att skaffa en ny familjemedlem. Hon tog därför kontakt med djurens vänner i Malmö, vars kattplacerare direkt kände att hon och Charlie kunde vara en bra matchning. Och de hade rätt. Det första mötet mellan Charlie och Barbro gick bra och de trivdes med varandra, vilket innebar att Charlie snart fick åka till sitt nya hem, och äntligen lämna katthemmet för gått.  

När Charlie för första gången kom hem till Barbro fann han sig snabbt till rätta, och efter att en kort stund ha inspekterat huset lade han sig nöjt hos sin nya matte och spann. Denna goda start fortsatte, och trots att Charlie snabbt fäste sig vid Barbro så pass att han till en början inte ville lämna hennes sida, så blev han snabbt mer avslappnad och började utforska på egen hand.

Djurens Vänner:

Djurens Vänner är en ideell djurskyddsförening som verkar för ett realistiskt djurskydd. Organisationen består av en riksorganisation samt 14 anslutna lokalföreningar som arbetar efter ett gemensamt fastställt principprogram. Djurens Vänners driver bland annat djurhem på flera platser i Sverige, där hemlösa katter tas om hand och ges chansen att omplaceras i ett nytt kärleksfullt hem. Denna verksamhet kräver mycket tid och resurser, och stöd från allmänheten. Därför går nu 15 kronor för varje köpt Seresto fästinghalsband och 5 kronor för varje såld produkt från Drontal-serien* hos Apoteket AB oavkortat till Djurens Vänner verksamhet. Köp av dessa produkter skyddar alltså inte bara din hund eller katt mot parasiter, utan ger också hemlösa djur en chans till ett bättre liv.

Läs mer om Djurens Vänner här!

Gör skillnad och köp produkterna här!

_________________________________________________

*I Drontal-serien ingår: Droncit vet. (prazikvantel), Drontal vet. (pyrantelembonat/prazikvantel), Dronbits/ Drontal Comp. Forte vet. (febantel/pyrantelembonat/prazikvantel), Welpan vet. (febantel/pyrantel).