Fidde fått en ny familj Fidde fått en ny familj

Fidde fått en ny familj

Podengohunden Fido kom in till Hundstallet som en privat omplacering när hans dåvarande familj insåg att de inte kunde erbjuda honom all den lek och aktivitet han behövde. Som tur är kunde Fido snabbt placeras i ett nytt hem där han kan leva ut hela sin glada och energiska personlighet.

  • Fidde har nu varit en del av vår familj i ett år. Vi minns knappt hur det var innan han kom till oss förra hösten, säger hans nya ägare.

Fidde gjorde sig snabbt hemmastadd hos sin nya familj och älskar som de flesta hundar kel och uppmärksamhet i överflöd. Han har också ett starkt humör, och blev snabbt mån om att skydda sin familj, speciellt sin matte, från andra hundar.

Pondengohundar har i allmänhet starka jaktinstinkter, och Fiddes nya ägare upptäckte snabbt att han inte var något undantag. Deras nya familjemedlem älskar att jaga allt som rör sig. Under en av deras första promenader tillsammans gav sig Fidde iväg på jakt efter Hagaparkens änder som snart upptäckt att de inte ens var säkra när de gav sig ut på öppet vatten, Fidde simmade bara efter!

Som tur är upptäckte Fiddes ägare snart ett mer organiserat och oskyldigt sätt för sin hund att få utlopp för sin jaktinstinkt, genom Svenska vinthundsklubbens Lure coursing tävlingar. Lure coursing kan liknas vid en simulerad harjakt, där haren är ersatt med en trasa som hunden jagar över ett fält. Fidde är en riktig naturbegåvning och har redan vunnit flera priser och fått publiken att förundras över hur en så liten hund kan springa så fort.

Tillsammans kan vi ge fler hundar som Fidde ett nytt hem

Att kunna erbjuda hundar som Fidde en andra chans kräver mycket tid, arbete och omsorg från Hundstallet där det passerar mellan 400-500 hundar varje år. Därför är deras verksamhet beroende av stöd från allmänheten. Drontal avmaskningsprodukter och Seresto fästingshalsband vill, tillsammans med Kronans Apotek, ge dig möjligheten att stötta Hundstallets verksamhet och bidra till att ge fler hundar en andra chans. Under perioden 6 maj till 2 juni 2020 går därför 15 kronor för varje köpt Seresto fästinghalsband och 5 kronor för varje såld produkt i Drontal-serien* till Hundstallets verksamhet.

*I Drontal-serien ingår: Droncit vet. (prazikvantel), Dronbits (febantel/pyrantelembonat/prazikvantel), Welpan vet. (febantel/pyrantel), Drontal vet. (pyrantelembonat/prazikvantel), Dronspot vet (prazikvantel/emodepsid).

Läs mer om hundstallet här: Hundstallet

Seresto produktinformation

Produktinformation Drontal-serien*