För tre år sedan flyttade superhjälten Watson in hos Jessica För tre år sedan flyttade superhjälten Watson in hos Jessica

För tre år sedan

flyttade superhjälten Watson in hos Jessica

På midsommardagen i år var det ganska exakt 3 år sedan servicehunden Watson flyttade till sin nuvarande ägare. Ja, då var han inte servicehund förstås utan en mycket nyfiken 8 veckors labradorvalp, full av både upptäckarlust och aptit.


Det är mycket som en valp ska lära sig och att bära istället för att svälja allt blev omgående högprioriterat. Watson lärde sig snabbt ”bära-leken” och matte fick de finaste presenter i utbyte mot belöning.
Det är som du förstår inte lätt välja valp bland sju underbara labradorvalpar. Som tur var underlättades valet mycket då Watson redan vid 6 veckors ålder charmade sin ägare genom att visa sina talanger som servicehund. Vad gjorde han då?

Jo, nyfikna och orädda var hela kullen, men Watson var snabbt framme och plockade upp kryckan när den råkade ramla.


En labradorvalp är liten och en krycka är stor. Det var inte lätt för honom att få kryckan med sig, men Watson gjorde spontana, enträgna försök, och envis som han är lyckades han! – Stolt som en tupp blev han och valet av valp blev ganska enkelt! Fortfarande efter tre år älskar Watson att bära kryckor och andra stora, tunga saker!

I hemmet fanns redan en servicehund, labradoren Dobby. På så sätt har Watson kunnat utvecklas i sin takt och succesivt vuxit in i rollen som servicehund. Med Watsons ökade ålder och erfarenhet har hundarna arbetat sida vid sida och delat på arbetsuppgifterna. När Dobby nu ska pensioneras är Watson redo ta över och har fått den erfarenhet som krävs. Hundarna har egna favoriter: Watson släcker/tänder ytterbelysningen och Dobbys favorit är att hjälpa till att dra av kläder. Dessutom har hundarna hämtning av kryckorna som en gemensam favorit och som tur är finns det ju varsin krycka att hämta.

Stöd assistanshundarnas viktiga arbete

Det är många människor i Sverige som har särskilda behov av extra hjälp i vardagen. Bayer Animal Health genomför därför en kampanj på Apoteket Hjärtat där varje Seresto fästinghalsband som säljs där stöttar verksamheten på Svenska Service- och Signalhundsförbundet att hjälpa människor med särskilda behov. 15 kr för varje såld Seresto på Apoteket Hjärtat går till utbildning av nya hundhjältar.
Här kan du stötta!

FLER ARTIKLAR FOR DIG