Frejas nya familj Frejas nya familj

Frejas nya familj

Tack vara Hundstallet fick blandrasvalpen Freja snabbt ett nytt hem, och hennes nya familj en glad och charmig vän att dela vardagen med.

Hundstallet är en ideell förening som tar emot och vårdar hundar som av olika anledningar behöver hitta nya hem.

Freja kom in till Hundstallet som åtta veckor gammal valp med sina sju syskon när hennes ägare inte lyckades hitta passande hem till dem. Hos Hundstallet charmade Freja och hennes syskon alla med sina busiga upptåg, och det var inga problem att hitta ett hem till den bedårande lilla valpen. Freja kunde snart flytta till en förväntansfull familj.

Frejas nya familj har stor hunderfarenhet, och var öppen för alla möjligheter när de kontaktade Hundstallet för att adoptera en hund. Önskemålet var en härlig personlighet att dela vardagen med. När de såg den bedårande Freja på Hundstallets hemsida anmälde de genast sitt intresse och åkte snart och hälsade på henne. Besöket gick bra och Freja var snart på väg till sitt nya hem.

Trots kärlek vid första ögonkastet och en lyckad placering gick inte allt helt lätt för lilla Freja till en början. Först hade hon problem att komma överens med familjens katt, som hade svårt att acceptera konkurransen av en ny familjemedlem. Sen, vid tio veckors ålder, råkade Freja ut för en olycka som ledde till ett benbrott. Detta innebar många gipsbyten och en hel del krångel under hela tre veckors tid innan hon kunde friskförklaras – och missade därmed viktig tid för socialisering och valpträning. 

Men Freja är trots denna otur idag en underbar hund med en charmig personlighet – ett yrväder som skänker sin nya familj många skratt och goda minnen. Hon är både smart och lättlärd, så ett par mål för framtiden är att ytterligare utveckla Frejas lydnad och att lära henne agility.

Tillsammans kan vi ge fler hundar som Freja ett nytt hem

Drontal avmaskningsprodukter och Seresto fästingshalsband vill, tillsammans med Kronans Apotek, ge dig möjligheten att stötta Hundstallets verksamhet och bidra till att ge fler hundar en andra chans. Att kunna erbjuda dessa hundar det de behöver kräver mycket tid, arbete och omsorg från Hundstallet som är beroende av stöd från allmänheten. Därför har Bayer AB, företaget bakom Seresto och Drontal-serien, beslutat att tillsammans med Kronans Apotek ge 15 kronor för varje köpt Seresto fästinghalsband och 5 kronor för varje såld produkt i Drontal-serien* till Hundstallet.

Hundstallet

Varje år passerar ungefär 500 hundar Hundstallets dörrar. Många av dessa hundar har varit med om svåra upplevelser. Hundstallets mål är att se till att utsatta hundar som hamnar på Hundstallet, oavsett anledning, skall få det så bra som möjligt utifrån hundens förutsättningar och få ett nytt kärleksfullt hem.

Gör skillnad och köp Seresto fästinghalsband och Drontal-serien här!

____________________________________________

*I Drontal-serien ingår Droncit vet. (prazikvantel), Drontal vet. (pyrantelembonat/prazikvantel), Dronbits (febantel/pyrantelembonat/prazikvantel), Welpan vet. (febantel/pyrantel).