Ge gårdskatten en trygg tillvaro Ge gårdskatten en trygg tillvaro

Ge gårdskatten

en trygg tillvaro

Har du en gårdskatt eller utekatt som älskar att spana och smyga runt i buskarna? Gårdskatten är ofta en glädjespridare och omtyckt av många.

Katten kan ta med fästingarna in

Fästingarna kan gömma sig i kattens päls och sedan krypa över till andra familjemedlemmar och i värsta fall smitta med fästingburna sjukdomar om de får lov att bita sig fast. Några av de vanligaste fästingburna sjukdomarna är borrelia och TBE. Dessa sjukdomar är kanske inte lika farliga för din katt som för dig men fästingarna syns inte alltid när din katt kliver över tröskeln.

Ett enkelt sätt att skydda sig mot fästingburna sjukdomar är att förebygga att katten tar med sig dem hem. Seresto halsband har en fästingavvisande egenskap, som gör att fästingen dör innan den biter. På så sätt minimeras risken för att fästingen följer med hem, eller biter din katt.

Tryggt skydd för äventyraren

Vi som har katt vet att våra katter är äventyrslystna och kryper runt i buskar och gräs för att utforska nya spännande platser. Låt din katt njuta av naturen med ett tryggt skydd mot fästingar. Seresto halsband har två säkerhetsmekanismer som gör att det utvidgas eller bryts av om din katt skulle råka fastna någonstans.

Skydda din gårdskatt med Seresto

Katter som går ut kan vara borta flera dygn i sträck och därmed vara svåra att behandla utan oönskade uppehåll. Seresto är ett långtidsverkande halsband, som gradvis släpper ut en låg dos under hela skyddsperioden och som minimerar risken för att fästingarna biter eller suger blod.

FLER ARTIKLAR FOR DIG