Katttyper - Den tysta och starka typen Katttyper - Den tysta och starka typen

Den tysta och starka typen

”Hur vet jag att min katt älskar mig?”

En katts förtroende måste förvisso förtjänas, men det är en myt att katter är kalla och kärlekslösa. Katter visar kärlek på mer subtila sätt. Det är en kombination av kroppsspråk, hållning och ljud.

Katttyper

  • Om din katt tittar på dig med halvslutna ögon och blinkar långsamt är det ett tecken på tillit. De här speciella blinkningarna kallas av en del för ”kattkyssar” – det är ett tecken på avslappning, tillfredställelse och tillgivenhet.
  • Att knuffa med huvuden och gnida kinderna mot dig är ett tecken på tillgivenhet och en inbjudan till kel.
  • Att katten knådar och trampar på dig visar att den ser ert förhållande som tryggt och moderligt. När kattungarna diade använde de den här massagen på mammans mage för att stimulera mjölkproduktionen.
Hur beter sig katten om den är frustrerad eller irriterad på mig?
  • Om katten klappar dig med tassen eller biter dig kan det vara en inbjudan till lek, med det kan också vara ett tecken på att den vill vara ifred.
  • Det är alltid en bra idé att se till att din katt har någonstans i hemmet där den kan dra sig undan om den är stressad. En plats där den kan känna sig trygg och lugn.

Tassar ikon

45 % av alla kattägare tror att deras katt förstår hur de mår, och 47 % tror att katten förstår vad de säger.

ETT ENKELT SÄTT ATT AVMASKA KATTER

Katter älskar äventyr och är duktiga jägare. Men fångar de ett byte kan de också få mask. En katt kan vara infekterad utan att det märks. Och det är inte alla katter som uppskattar tabletter när de ska behandlas. Upptäck Dronspot® vet den nya enkla spot-on behandlingen som behandlar din katt mot rund- och bandmask. Dronspot® vet är en bekväm lösning för såväl katt som ägare. Spot-on lösningen ges i form av ett par droppar i nacken på katten.

Finns receptfritt på ditt apotek.