Katttyper - Sjusovaren Katttyper - Sjusovaren

Sjusovaren

”Varför sover min katt var som helst?”

Katter älskar att sova – och gör det i genomsnitt 15 timmar om dagen. När de väljer sovplats letar de efter värme och trygghet.

Katter kan sova var som helst, men har ofta några favoritplatser där det vet att de inte kommer att bli attackerade under sin kvalitetssömn.

Rutiner och kontinuitet i kattens liv minskar stress och gör den trygg. Om din katt överger sin favoritplats kan det vara en varningssignal, det kan röra sig om ett loppangrepp.

Har du noterat att katten plötsligt undviker ställen den tidigare älskat? En sån här ändring i beteende kan tyda på att platsen invaderats av loppor. Om du ser det här kan det vara tecken på att du omgående ska se över kattens skydd mot loppor.

Katttyper
Katt ikon

56% av kattägare säger att deras katt byter sovplats varje veckan – det kan vara tecken på att favoritplatsen har invaderats av loppor.

ETT ENKELT SÄTT ATT AVMASKA KATTER

Katter älskar äventyr och är duktiga jägare. Men fångar de ett byte kan de också få mask. En katt kan vara infekterad utan att det märks. Och det är inte alla katter som uppskattar tabletter när de ska behandlas. Upptäck Dronspot® vet den nya enkla spot-on behandlingen som behandlar din katt mot rund- och bandmask. Dronspot® vet är en bekväm lösning för såväl katt som ägare. Spot-on lösningen ges i form av ett par droppar i nacken på katten.

Finns receptfritt på ditt apotek.