Katttyper - Utforskaren Katttyper - Utforskaren

Utforskaren

”Varför vandrar katter iväg och var går de?”

Katter är experter på att spara energi och ägnar ca 90 procent av tiden till att sova eller koppla av. Men på de resterande 10 procenten kan de förvandlas till riktiga äventyrare. 42 procent av alla kattägare har ingen aning om vad deras katt gör utomhus1.

Katttyper

Katten vill instinktivt ut och den drivs av en mängd olika anledningar, för att bli av med överskottsenergi, jaga eller patrullera på revirgränserna. De flesta katter håller sig nära med hemmet inom synhåll, men lite mer äventyrliga individer kan vandra iväg flera kilometer.

De här äventyren är inte helt riskfria. De kan möta andra katter och naturen bjuder på parasiter (som fästingar och mask) som de kan få med hem via jakt och omgivningen.

Den utforskande katten kommer dock oftast hem efter en liten stund till mat, trygghet och kärlek. En del kattägare kan få vara med om längre frånvaroperioder, eftersom vissa katter glatt gör sig hemmastadda i både två och tre andra hem om mat, skydd och kärlek serveras!

Förutom att katten inte är hemma ökar risken att katten drabbas av fästingar, mask och loppor. Försäkra dig om att katten är skyddad från obehagliga parasiter och deras sjukdomar genom att använda förebyggande medel och avmaska vid behov.
Se också till att din katt är spårbar. Till skillnad från hundar så är det inte obligatoriskt att chipmärka katter, men det är bästa sättet att återförenas med din vän om den kommer bort.

_______________
1: National Geographic

Katt ikon

”Hälften av alla kattägare (49%) tror helt felaktigt att deras katter alltid landar på fötterna”.

ETT ENKELT SÄTT ATT AVMASKA KATTER

Katter älskar äventyr och är duktiga jägare. Men fångar de ett byte kan de också få mask. En katt kan vara infekterad utan att det märks. Och det är inte alla katter som uppskattar tabletter när de ska behandlas. Upptäck Dronspot® vet den nya enkla spot-on behandlingen som behandlar din katt mot rund- och bandmask. Dronspot® vet är en bekväm lösning för såväl katt som ägare. Spot-on lösningen ges i form av ett par droppar i nacken på katten.

Finns receptfritt på ditt apotek.