Mojos luktssinne ska hjälpa 7-årige Liam Mojos luktssinne ska hjälpa 7-årige Liam

Mojos luktssinne ska

hjälpa 7-årige Liam

Bayer Animal Health och Apotek Hjärtat stödjer Svenska Service- och Signalhundsförbundets viktiga arbete med att utbilda assistanshundar.

Ett av ekipagen från förra årets kampanj är 7-årige Liam och hans kommande diabeteshund Mojo som ska hjälpa Liam att hålla koll på sin blodsockernivå. Liam fick diabetes typ 1 när han var nästan två år gammal.

– Att Mojo finns under Liams uppväxt betyder jättemycket. Han känner att han kan klara sig mycket mer själv, berättar Liams mamma Sofia.

Liam och Mojo är bästa vänner

Mojo som redan är en älskad familjemedlem tränar nu för fullt för sitt kommande uppdrag som Liams hjälpande tass och trygghet i vardagen. Han har redan lärt sig att lukta sig till när Liams blodsockernivå sjunker eller blir lågt. Då kan Mojo uppmärksamma familjen på att något inte är som det ska och ser till att de kan göra något åt det.

– För Liam betyder det väldigt mycket att ha Mojo som sin hund, han känner sig tryggare och det är hans bästa vän så det blir liksom de två, berättar Sofia.

Nu väntar mer övning för Mojo som just nu tränar på att hämta hjälp om hans bästa vän Liam blir dålig.

Tack till er som stöttade förra året

Tack vare kampanjen kunde vi sponsra Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 150.000 kronor. Då utbildning av en assistanshund kostar ungefär 50.000 kronor betyder det att vi förra året kunde sponsra 3 hundar till att bli färdigutbildade assistanshundar och hjälpande tassar till deras ägare. I år hoppas vi på att kunna stötta ännu fler.

Tack vare Serestos kampanj på Apotek Hjärtat, kan hundägare som själva är måna om att skydda deras fyrbenta vänner mot fästingar och andra kryp, hjälpa andra hundägare som behöver extra stöd i vardagen.

Seresto är ett vattenfast halsband som skyddar hundar och katter mot fästingar, loppor och löss i upp till 8 månader. Halsbandet är avvisande och förhindrar fästingen från att bita ditt djur.

Följ Liam och Mojos resa på vår YouTube-kanal

FLER ARTIKLAR FOR DIG