Njut av sommaren utan fästingbett Njut av sommaren utan fästingbett

Njut av sommaren

utan fästingbett

Låt katten njuta av värme och grönska – och koppla av du med, hela långa sommaren! Väljer du ett fästingmedel som räcker länge och som också skyddar mot loppor slipper du oroa dig över parasiter som kan plåga din katt och sprida smitta till dig och din familj.

Katter är riktigt duktiga njutare. Nog ser de till att hitta den soligaste och varmaste platsen för sin middagslur eller det mjukaste gräset för en promenad i omgivningarna. Vare sig din katt tillåts begränsade promenader eller får gå på långa, äventyrliga strövtåg i naturen så kommer den garanterat komma i kontakt med illasinnade parasiter som lever av blod från katter och andra djur, inklusive människor.

Avvisande fästingskydd förebygger fästingbett

Fästingar är väl det vi tänker på i första hand, som vaknar till liv så snart termometern tar sig över fem grader och sen sitter och lurar i gräset långt in på hösten. En katt full med fästingar är ingen rolig syn och riktigt otrevligt för katter som alltid vill hålla sin päls ren och fin. Vi rekommenderar att du väljer ett fästingmedel som avvisar fästingarna, så de faller av pälsen innan de hunnit bita. Då slipper din katt de irriterande fästingarna och den tar heller inte med sig några inomhus som kan smitta dig eller din familj med fästingöverförda sjukdomar. Ett sådant fästingmedel är Seresto som avger en låg dos med en substans vars egenskap avvisar fästingar innan de biter sig fast.

Loppor kan invadera ditt hem

Du kanske tror att loppor mest drabbar katter i södra Sverige, men dessa irriterande blodsugare kan få fäste även längre norrut. De reproducerar sig oerhört snabbt och kan finnas kvar i samma miljö i över ett år. Om din katt får klåda eller små sårskorpor utmed ryggen och länderna kan det vara tecken på loppor och är en allergisk reaktion.

Loppor är inte bara plågsamma för din katt, har de väl invaderat ditt hem så kan de vara helt omöjliga att bli av med.

Så håll din katt och ditt hem fritt från parasiter.

Seresto kan köpas receptfritt på apoteket och passar till både katt och hund.

FLER ARTIKLAR FOR DIG