Redo att resa? Redo att resa?

Redo att resa?

Semester med din fyrbenta vän är en perfekt möjlighet att tillbringa kvalitetstid tillsammans. Tänk på att om du planerar att resa med din hund eller katt till nya miljöer måste du också vara uppmärksam på nya faror.

Oavsett om resan går till sommarstugan i skärgården, ett grannland i Norden eller Sydeuropa så bör djuret skyddas mot parasiter och andra smittämnen.

4 kom-ihåg innan resan

  1. EU-Pass - Behövs om ni ska semestra utomlands i något av EU-länderna. Passet är unikt, är djurets identifikationshandling och ska innehålla de godkända vaccinationerna.
  2. Rabiesvaccination - För att få EU-passet krävs det även att din hund eller katt är vaccinerad mot Rabies. Detta ska göras minst 21 dagar innan avresa. Man brukar rekommendera att alltid kolla med destinationslandet och Jordbruksverket avseende gällande regler för rabiesvaccination, eftersom dessa kan ändras.
  3. ID-märkning - För att din hund eller katt ska få ett EU-pass ska den vara ID-märkt.
  4. ID-bricka - Det är viktigt att ditt husdjur är märkt med ditt namn och telefonnummer om ni skulle komma bort från varandra.
OBS! Det kan finnas ytterligare krav på vaccinationer i vissa länder. Ta kontakt med destinationslandet avseende eventuella rekommendationer.
Hitta fler restips i vår resebroschyr

Se upp för mask– särskilt utomlands

Maskinfektioner kan skapa obehag för hundar och därför kan en behandling mot mask vara ett steg mot bättre hälsa. När ni reser utomlands kan det dessutom finnas särskilda krav för avmaskning.

  • Har du planer på att resa med ditt husdjur till Centraleuropa eller Danmark så behöver ditt husdjur skydd mot rävens dvärgbandmask. Reser du ofta till Norge krävs avmaskning före inresa, då Norge ännu är fritt från denna parasit.
  • Utomlands kan mygg dessutom överföra mer allvarliga sjukdomar till din hund, till exempel tropisk hjärtmask.
Droncit vet. är en enkel och snabb engångsbehandling mot rävens dvärgbandmask samt andra bandmaskar.

Droncit vet. finns receptfritt på apoteket.

FLER ARTIKLAR FOR DIG