Redo att resa? Redo att resa?

Redo att resa?

Oavsett om resan går till sommarstugan i skärgården, ett grannland i Norden eller Sydeuropa så bör husdjur skyddas mot parasiter och andra smittämnen.

4 kom-ihåg innan resan

  1. EU-Pass - Behövs om ni ska semestra utomlands i något av EU-länderna. Passet är unikt och fungerar som djurets ID-handling och ska innehålla de godkända vaccinationerna.
  2. Rabiesvaccination - För att få EU-passet krävs det att din hund eller katt är vaccinerad mot Rabies. Detta ska göras minst 21 dagar innan avresa. Man brukar rekommendera att alltid kolla med destinationslandet och Jordbruksverket gällande regler för rabiesvaccination, eftersom dessa kan ändras.
  3. ID-märkning - För att din hund eller katt ska få ett EU-pass ska den vara ID-märkt.
  4. ID-bricka - Det är viktigt att ditt husdjur är märkt med ditt namn och telefonnummer om ni skulle komma bort från varandra.
OBS! Det kan finnas ytterligare krav på vaccinationer i vissa länder. Ta kontakt med destinationslandet avseende eventuella rekommendationer.

Se upp för mask– särskilt utomlands

Maskinfektioner kan skapa obehag för hundar och därför kan en behandling mot mask vara ett steg mot bättre hälsa. När ni reser utomlands kan det dessutom finnas särskilda krav för avmaskning.

Har du planer på att resa med ditt husdjur till Centraleuropa eller Danmark, så behöver ditt husdjur skydd mot rävens dvärgbandmask. Reser du ofta till Norge krävs avmaskning före inresa, då Norge ännu är fritt från denna parasit.

Droncit vet. och Dronbits är enkel och snabb engångsbehandling mot rävens dvärgbandmask samt andra bandmaskar.

Droncit vet. och Dronbits finns receptfritt på apoteket.

FLER ARTIKLAR FOR DIG