Sommar utan fästingbett Sommar utan fästingbett

Sommar

utan fästingbett

Snart dags för sommarledighet! Äntligen gott om tid att njuta av sol och värme, bad och härliga promenader tillsammans med din fyrbenta vän. Men du har väl fixat fästingskyddet innan ni ger er ut på sommaräventyr? Nya miljöer kan betyda ökad risk för fästingöverförda sjukdomar. En sväng förbi apoteket är allt som behövs innan ni ger er av.

Sommarsemester betyder ofta nya platser och miljöer. Vi söker oss till sjöar och hav, kanske ut till öar i skärgården. Vi drar oss längre söderut och kanske till andra länder. Så långt det är möjligt vill vi naturligtvis att hunden ska följa med. Men har du tänkt på att de finaste sommarmiljöerna ofta också är de där fästingarna trivs som allra bäst? Därför är det extra viktigt att du tänker på att skydda din hund mot fästingöverförda sjukdomar inför semesterresan.

Fästingskydd med avvisande egenskap förhindrar fästingbett

Många tycker det är svårt att välja fästingskydd. Det finns flera olika alternativ på marknaden men få har den avvisande egenskapen som gör att fästingarna trillar av pälsen innan de biter och suger blod. Seresto fästinghalsband har just den avvisande egenskapen. Med en avvisande egenskap minimeras risken för att hunden ska bli smittad av en fästingburen sjukdom. TBE smittar redan vid fästingbettet och anaplasma (fästingfeber) överförs inom ett fåtal timmar. Med ett avvisande fästingskydd tar hunden inte med sig fästingar inomhus och därmed mindre risk för att du eller en familjemedlem blir biten.

Seresto hund fästing

Seresto ger hunden ett yttre skydd, vars aktiva substanser är bundna inuti halsbandet och frisätts i låg, kontrollerad dos under skyddsperioden. Halsbandet ”känner av” när hudfettet är mättat och släpper inte ifrån sig mer av substanserna än nödvändigt.

Trygghet hela säsongen, även för badglada hundar

Seresto är både långtidsverkande och vattenfast, så du kan känna dig trygg hela sommaren och långt in på hösten.

Klicka här för att skydda din egen hund mot fästingar och hjälpa till att stötta nya assistanshundar

FLER ARTIKLAR FOR DIG