Musse kom till Djurens Vänner Musse kom till Djurens Vänner

Tack vara Djurens Vänner får Musse leva och ha det bra!

Den stora och fina katten Musse upptäcktes när han övergiven och ensam vandrade omkring i trakterna utanför Nässjö. För att han skulle klara sig tog flera människor i området katten under sina vingar och gav honom mat, men när den kalla vintern kom togs beslutet att han skulle tas in till Djurens Vänners katthem. Nu skulle han få chansen till ett nytt hem.

När Musse kom in till Djurens Vänner blev han snabbt apatisk och la sig ner i ett hörn utan att vilja äta, vilket fick personalen på katthemmet att misstänka att han inte tyckte om att vara i närheten av andra katter. Men tyvärr blev det inte lätt för Djurens Vänner att hitta ett nytt hem till Musse, då han var i behov av ett hem både utan andra katter och små barn.  När de hade öppet-hus för intresserade låg han dessutom bara apatisk i ett hörn utan att visa intresse, och alla intresserade familjer som hörde av sig via deras hemsida hade antingen andra djur eller för unga barn.

Den här historian hade kunnat sluta sorgligt, för det gick tillslut så långt att det blev tal om att det bästa för Musse kanske skulle vara att avliva honom. Han mådde så dåligt av att vara på katthemmet. Men som tur är fanns det en sista plan. Personalen på katthemmet drog igång en liten Facebook kampanj där de beskrev hans situation, och bad så många som möjligt att dela. Nu skulle Musse äntligen hitta sin drömfamilj. Och det gick! Snart hörde en familj av sig, utan andra djur och eller små barn. Musse fick komma till sitt nya hem på självaste julafton. Bästa julklappen på länge för familjens tioåriga dotter, och för Musse själv såklart.

Musse gjorde sig snabbt hemmastadd i sitt nya hus, och alla tecken på apati och aptitlöshet försvann snabbt. Allt han hade behövt för att må bra var uppenbarligen att vara ensamkatt, i ett hem utan störande kattljud eller dofter. Till en början trivdes Musse till och med så bra att han inte visade något intresse att lämna huset alls.  Men en dag stack han tillslut ut, så långt att han inte kom tillbaka. Hans förtvivlade familj satte upp lappar över hela staden och många i området engagerade sig i att leta efter honom. Efter ett par veckor hörde man äntligen rykten om att han hade setts umgås med hästarna i ett stall i närheten, och han kunde hittas och tas hem igen.

Idag är Musse utrustad med en GPS, så skulle få för sig att springa iväg för långt på äventyr igen kan han enkelt hittas och tas med hem!

Djurens Vänner:

Djurens Vänner är en ideell djurskyddsförening som verkar för ett realistiskt djurskydd. Organisationen består av en riksorganisation samt 14 anslutna lokalföreningar som arbetar efter ett gemensamt fastställt principprogram. Djurens Vänners driver djurhem på flera platser i Sverige, där hemlösa katter som Musse tas om hand och ges chansen att omplaceras i ett nytt kärleksfullt hem. Denna verksamhet kräver mycket tid och resurser, samt stöd från allmänheten. Därför går nu 15 kronor för varje köpt Seresto fästinghalsband och 5 kronor för varje såld produkt från Drontal-serien* hos Apoteket AB oavkortat till Djurens Vänners verksamhet. Köp av dessa produkter skyddar alltså inte bara din hund eller katt mot parasiter, utan ger också hemlösa och bortsprungna katter som Musse en chans till ett bättre liv.

Läs mer om Djurens Vänner här!

Gör skillnad och köp produkterna här!

______________________________________________

*I Drontal-serien ingår: Droncit vet. (prazikvantel), Drontal vet. (pyrantelembonat/prazikvantel), Dronbits/ Drontal Comp. Forte vet. (febantel/pyrantelembonat/prazikvantel), Welpan vet. (febantel/pyrantel).