Tack vare vår kampanj har vi samlat in 150000 kr Tack vare vår kampanj har vi samlat in 150000 kr

Tack vare vår kampanj

har vi samlat in 150000 kr

Seresto och Bayer stödjer Svenska Service- och Signalhundsförbundets (SoS) viktiga arbete med att utbilda assistanshundar. Tack vare vår kampanj kan vi i år sponsra Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 150.000 kronor.

Att utbilda en assistanshund tar mer än ett år och kostar ungefär 50 000 kronor, en kostnad som ägaren själv betalar. Det betyder att vi nu kan sponsra 3 hundar till att bli färdigutbildade assistanshundar och en hjälpande tass till sina ägare.

Kampanj med Apotek Hjärtat

Under kampanjperioden som varade fram till 1/9-2017 så har vi sponsrat Svenska Service- och Signalhundsförbundet med 15 kr för varje köpt Seresto® (imidakloprid, flumetrin) fästinghalsband på Apotek Hjärtat. Det har resulterat i att vi nu fått ihop 150 000 kronor.

Mojo ska hjälpa Liam hålla koll på blodsockernivån

Mojo och Liam
En av dessa är 7-årige Liam och hans kommande diabetes hund Mojo som ska hjälpa Liam att hålla koll på sin blodsockernivå.

Sjuåriga Liam fick diabetes typ 1 när han var nästan två år gammal. Väl färdigutbildad kommer familjens labrador Mojo kunna känna av Liams blodsockernivå och larma om blodsockernivån blir för hög eller låg. Att ha Mojo i närheten kommer ge extra hjälp till Liam och hans familj, när Mojo är med kan familjen känna sig tryggare och Liam kan känna sig mer självständig. Under träningen av en assistanshund är det många olika moment som måste läras in. Förutom att lära sig larma om förändrade hälsotillstånd behöver hunden lära sig vara lugn och avslappnad i alla omgivningar eftersom att assistanshundar får vistas på platser där hundar normalt inte tillåts som till exempel butiker och biografer.

Hundägare hjälper hundägare

Hundägare, som själva är måna om att deras fyrbenta vänner inte ska utsätta sig själva eller omgivningen för fästingöverförda sjukdomar, kan tack vare Serestos kampanj med Apotek Hjärtat hjälpa andra hundägare som behöver extra stöd i vardagen.

FLER ARTIKLAR FOR DIG